Toimintamme

Vesivoima on tärkein uusiutuva sähköntuotantomuoto Suomessa. Kemijoki Oy tuottaa noin kolmanneksen Suomen vesisähköstä. Vesisähköllä turvataan Suomen energiahuoltoa uusiutuvien energialähteiden aikakaudella.

Tuotamme noin kolmanneksen Suomen vesisähköstä

Sähkönkäyttö kasvaa esimerkiksi aamuisin, kun Suomi herää: keitetään kahvit, tehdään aamutoimet ja käynnistetään työkoneet. Kemijoki Oy tuottaa kotimaista, uusiutuvaa ja päästötöntä vesivoimaa. Se takaa sähkön saatavuuden. Lisäämme tuotantoa, kun kulutus on suurinta ja vähennämme, kun Suomi nukkuu. Täydennämme myös muiden energiamuotojen tuotantoa: pilvisinä päivinä aurinkovoimaa, tyynellä tuulivoimaa.

Toimintaamme liittyy vesivoiman tuotannon lisäksi myös paljon muuta tekemistä: suojaamme ja maisemoimme vuosittain kymmeniä kilometrejä rantoja ja istutamme miljoonia kaloja. Vesivoiman tuotanto tuntuu ja näkyy joella. Siksi läheinen yhteydenpito muihin joen käyttäjiin, kuten jokivarren kalastusalueisiin ja asukkaisiin, on meille tärkeää. Toimintamme levittyy myös maantieteellisesti laajalle: Kemijoen vesistöalueelle, Lieksanjoelle ja Kymijoelle.

Liiketoimintamme ytimessä on vastuullisuus

Keskitymme kaikessa toiminnassamme sidosryhmiemme ja liiketoiminnan kannalta tärkeisiin asioihin. Kumppanimme ovat sitoutuneet edistämään yhteistyöhön perustuvaa yritysvastuuohjelmaamme. Sen pääkohtia ovat:

  • hyvinvoivat ihmiset ja luonto paikallisesti
  • kohti hiilineutraalia tulevaisuuden Suomea
  • vesivoimaosaamisen edelläkävijä

G-FPR4QN6Z05