Kemijoki Oy

Vesisähkö on tärkein uusiutuva sähköntuotantomuoto Suomessa. Olemme Suomen merkittävin vesi- ja säätövoiman tuottaja. Yhtiönä tarkoituksemme on mahdollistaa suomalaisen arjen sujuvuus ja energiasiirtymä.  

Kemijoki Oy 70 vuotta

Voimalaitostemme rakentaminen alkoi vuonna 1953 Petäjäskoskella. Suomi oli menettänyt 1944 rauhanteon yhteydessä 30 prosenttia vesivoimastaan, ja sähköä tarvittiin jälleenrakennustyöhön ja teollisuuteen. Tänään Kemijoki Oy on Suomen merkittävin vesisähkön tuottaja.

Strategiamme

Vastuullisen ja joustavan vesisähkön suunnannäyttäjänä tehtävämme Kemijoki Oy:ssä on sujuvoittaa vesisähköllä suomalaista arkea ja energiasiirtymää. Se on tehtävä, joka edellyttää myös meiltä yhtiönä uudistumista ja muutosta. 70-vuotisen toimintamme aikana olemme luoneet rohkeasti uutta ja niin nytkin.
Lue lisää

Kysymyksiä tai terveisiä?

Löydät yhteystietomme Ota yhteyttä -sivulta.

Ota yhteyttä

Organisaatio ja kumppanit

Olemme vesivoimatuotannon asiantuntija- ja tilaajaorganisaatio

Kemijokilaiset ovat vesivoiman moniosaajia, joiden tietotaitoa ei voi kopioida kirjoista. Hankimme suurimman osan vesisähkön tuotantoon tarvittavista toiminnoista kumppaneiltamme.

Lue lisää

Kemijoki Oy työpaikkana

Työskentelemme vastuullisen ja joustavan vesisähkön suunnannäyttäjinä

Tuottamallamme uusiutuvalla vesisähköllä ja säätövoimalla hillitään ilmastonmuutosta ja tuetaan kansallista huoltovarmuutta. Työllistämme suoraan noin 45 työntekijää sähkö- ja konetekniikan insinööreistä luonnon monimuotoisuuden asiantuntijoihin.
Lue lisää