Yhteistyömme paikallisten yhteisöjen kanssa: Tuimme nuorten osallistumista karanteenipilkkikisoihin

Aktiivinen yhteistyö jokivarsien yhteisöjen kanssa on meille keskeisen tärkeää. Osana yhteistyötä tuemme vuosittain muun muassa harrastus-, urheilu- ja kulttuuritoimintaa toiminta-alueellamme. Pääpaino on lasten ja nuorten toiminnan tukemisessa. Tästä tuoreena esimerkkinä tukemme nuorille pilkkijöille Meri-Lapin urheilukalastajien koronaturvallisesti järjestämässä pilkkikisassa.

”Tukea voivat saada erilaiset yhteisöt. Tuki ei ole aina rahallista ja joskus voimme tarjota myös asiantuntijoidemme osaamista yhteisöjen avuksi. Suuntaamme tukemme erityisesti lapsille ja nuorille. Tässä työssä minua motivoi ja ilahduttaa valtavasti tieto siitä, että tuellamme on oikeasti vaikutusta lasten ja nuorten mahdollisuuksiin harrastaa. Vuonna 2020 tuimme paikallisia yhteisöjä yli 22 000 eurolla.”, Kemijoki Oy:n asiantuntija Piia Jumisko kertoo.

Lisätietoa tuesta ja hakuohjeet löytyvät verkkosivuiltamme: Tukemisen periaatteet.

Nuoret ottivat osaa Meri-Lapin urheilukalastajien karanteenipilkkikisoihin

Eräs tukemme kohteista on ollut Meri-Lapin urheilukalastajat ry:n järjestämät karanteenipilkkikisat, joita on järjestetty kaikkiaan viidet. Karanteenipilkki-idea syntyi, kun valtaosa kilpailuista ja ryhmäharrastuksista keskeytyi pandemian vuoksi. Meri-Lapin urheilukalastajat keksivät kuitenkin tavan järjestää pilkkikisat koronaturvallisesti.

Karanteenipilkeissä osallistujat valitsivat minkä tahansa itselleen mieluisan paikan pilkkiä ja tämä paikka ilmoitettiin järjestäjille osallistumisilmoittautumisen yhteydessä. Kilpailijan ei siis tarvinnut asua Kemijoen varrella tai Meri-Lapissa osallistuakseen kisaan. Yksi kilpailija ottikin osaa Yhdysvalloista asti. Ilmoittautumisen päättyessä osallistujille jaettiin koodi, joka piti näyttää samassa kuvassa kalan ja mittanauhan vieressä tuloksia ilmoittaessa.

Kemijoki Oy tuki nuorten osallistumista karanteenipilkkeihin. Tuen ansiosta alle 18-vuotiaat pystyivät osallistumaan karanteenipilkkeihin ilman ilmoittautumismaksua. Kilvassa nähtiinkin useita nuoria pilkkijöitä. Yksi osallistuja, ”pilkkikärpäsen” puraisema 15-vuotias Lauri, otti osaa kisaan tähdätessään samalla pilkkimisen SM-kisoihin. Kun taas toinen nuori osallistuja oli vasta pilkkiuraansa aloitteleva 12-vuotias Silva, joka nautti menestystä jo ensimmäisissä kisoissaan. Silvan narraama ahven ottikin nuorten sarjan toisen sijan kevään viimeisessä kisassa.

Toivotamme pilkkijöille hyvää avovesiharjoittelukautta ennen seuraavan kauden jääkansia!

Lisätietoja tulevista kalastuskilpailuista ja kilpailujen ajankohdat Merilapin urheilukalastajat ry:n verkkosivuilla.

Piia ja Kemijoki Oy kiittävät Jarkko Sarpolaa ansiokkaasta lasten ja nuorten kannustamisesta ja innostamisesta kalastusharrastuksen pariin. Erityiskiitos karanteenipilkkikisoista kertovien kokemusten jakamisesta.

Lisätietoja
Piia Jumisko
Asiantuntija
Kemijoki Oy
Puhelin 020 703 4418
Sähköposti: piia.jumisko@kemijoki.fi


Lue lisää