Uusia vesivoimaosaajia Kemijoki Oy:ssä: tulokkaat vahvistavat rakentamisen sekä sähkötekniikan asiantuntijuuttamme

Olemme saaneet kevään aikana joukkoomme viisi uutta vesivoimaosaajaa. Helmikuussa aloittivat Sanna, Antti ja Juho. He kertovat nyt, miten he päätyivät töihin Kemijoki Oy:lle sekä millaista on ollut aloittaa uudessa työssä.

Oikea tehtävä oikeaan aikaan kannusti hakemaan

Sanna Nousiainen aloitti helmikuussa rakennuttamisen asiantuntijana Investoinnit-yksikössä. Hänen vastuulleen kuuluu erityisesti suurien hankkeiden ja investointien valmistelu ja aikataulutus. Joensuusta kotoisin oleva Sanna on koulutukseltaan tuotantotalouden diplomi-insinööri. Aiemmin Sanna on työskennellyt muun muassa tuuli- ja ydinvoimahankkeiden parissa.

Kemijoki Oy ei ollut Sannalle entuudestaan tuttu yhtiö. Hakemaan kannusti kuitenkin mielenkiintoinen tehtävänkuva, jossa Sanna näki mahdollisuuden hyödyntää koulutustaan ja kokemustaan uudenlaisessa toimintaympäristössä. Myös ajankohta työpaikan vaihdolle tuntui oikealta. Rekrytoinnin edetessä Sannan kiinnostus tehtävää kohtaan vain kasvoi.

Uudessa työssä Sannaa ovat ilahduttaneet erityisesti ystävälliset ja avoimesti omasta työstään kertovat kollegat, joiden ansiosta hän on päässyt tutustumaan kattavasti Kemijoki Oy:n toimintaan. Myös työnkuva on osoittautunut hyvin monipuoliseksi. Työpäiviin on mahtunut niin työmaakäyntejä, toimistotyötä kuin sukelluksia arkistojen syövereihinkin.

”Kahta samanlaista päivää ei ole toistaiseksi tullut vastaan”, Sanna kertoo tyytyväisenä.

Urakoitsijan palveluksesta Kemijoki Oy:n asiantuntijaksi

Antti Haahti aloitti helmikuussa rakennuttamisen asiantuntijana Padot ja rakentaminen -yksikössä. Hänen työnkuvaansa kuuluu muun muassa Kemijoki Oy:n rakennuskantaan liittyvien hankkeiden ja projektien edistäminen. Antti on koulutukseltaan rakennusinsinööri ja hänellä on usean vuoden kokemus työnjohdon tehtävistä.

Antti on asunut ja kalastanut Kemijoen varrella koko ikänsä, joten hän tuntee alueen hyvin. Myös Kemijoki Oy oli Antille entuudestaan tuttu yhtiö, sillä Rakennusliike RPJ:llä työskennellessään Antti toimi työnjohtajana useissa Kemijoki Oy:n kohteissa. Hyppy pöydän toiselle puolelle on tuonut mukanaan myös uutta.

”Kemijoki Oy:n kiinteistömassan laajuus tuli minulle yllätyksenä. Tekeminen ei ole loppumassa ihan heti”, Antti toteaa hyväntuulisena.

Antille on ehtinyt jo kertyä muistoja yhteistyöstä Sannan kanssa, sillä molemmat suorittivat perehdytysjaksonsa samaan aikaan. Kumpikin nostaa erityisen mieleenpainuvaksi hetkeksi ajomatkan Lieksan voimalaitokselle ensimmäisinä työviikkoinaan. Kyseisenä päivänä oli lumimyrsky ja kaksikon auto juuttui matkalla hankeen. Lopulta he kuitenkin pääsivät perille yhtä yhteistä kokemusta rikkaampana.

”Kun viettää 14 tuntia toisen kanssa samassa autossa, siinä oppii väkisinkin paljon”, Sanna ja Antti toteavat nauraen tilannetta muistellessaan.

Diplomityö poiki vakituisen työpaikan

Juho Tuominiemi aloitti helmikuussa sähköteknisenä suunnittelijana sähkö- ja konetekniikan yksikössä. Hänen työtehtäviinsä kuuluvat monipuoliset sähkötekniikan työt osana asiantuntijatiimiämme. Tämän lisäksi Juho toimii tulevaisuudessa myös projektipäällikkönä sähköteknisissä hankkeissamme.

Juho on kotoisin Tampereelta ja opiskeli sähkövoimatekniikkaa Tampereen yliopistossa. Kemijoki Oy tuli tutuksi diplomityöpaikan myötä. Juho teki diplomityönään selvityksen Inkeroisen voimalaitoksen sähköjärjestelmän uusinnasta osana hankkeen suunnitteluvaihetta. Valmistumisensa jälkeen hän työskenteli hetken Insplan Oy:llä, mutta saatuaan vuoden vaihteessa soiton avoimesta vakituisesta työtehtävästä Kemijoki Oy:llä päätti hän tarttua tilaisuuteen.

Sähkötekniikan asiantuntijan työssä Juhoa viehättää erityisesti sen monipuolisuus. Työ on tuonut mukanaan paljon uutta, ja tulevaisuudessa Juho pääsee tutustumaan muun muassa Kemijoen päivystystyöhön. Myös mahdollisuus kartuttaa kokemusta hanketyöstä on hänelle mieleen. Juhon tietämys vesivoimasta on kasvanut kevään aikana kohisten.

”Käsitykseni vesivoimasta on kääntynyt päälaelleen. Olen nykytyöni myötä ymmärtänyt, miten tärkeä rooli vesivoimalla ja sen tarjoamalla säätövoimalla on yhteiskunnalle”, Juho kertoo.

Kesäkuun alussa on aloittanut työsuhteensa automaatiotekniikan suunnittelijana Antti Pirttijärvi sähkö- ja konetekniikan yksikössä ja rakennuttamisen asiantuntijana Juho Rantalankila padot ja rakentaminen -yksikössä. Heistä kerromme myöhemmin lisää.

Lämpimästi tervetuloa Kemijoki Oy:n vesivoimaosaajien joukkoon Sanna, Antit ja Juhot!

Lisätietoja
Tarja Zitting-Huttula
Johtaja, ihmiset ja viestintä
Kemijoki Oy
Sähköposti tarja.zitting-huttula@kemijoki.fi
Puhelin 020 703 4414


Lue lisää