Uusia vesivoimaosaajia Kemijoki Oy:ssä: kasvatamme osaamista automaatiossa, maankäytössä sekä rakennuttamisessa

Olemme saaneet kesän ja syksyn aikana joukkoomme kolme uutta vesivoimaosaajaa, kun kesäkuussa Kemijoki Oy:llä aloittivat Antti Pirttijärvi ja Juho Rantalankila ja syyskuussa Johanna Inkeröinen. Kolmikko kertoo nyt, miten he päätyivät yhtiöön töihin sekä millaista on ollut aloittaa työt vesivoiman parissa.

Onnistunut uramuutos

Johanna Inkeröinen aloitti syyskuun alussa maankäytön asiantuntijana Alueet ja yritysvastuu -yksikössä. Työssään Johanna keskittyy Kemijoki Oy:n maaomaisuuden hoitamiseen, ja työ vie hänet toimiston lisäksi muun muassa Kemijokivarren maastoon. Johannan rooliin kuuluu myös olennaisesti viestintä eri sidosryhmien, kuten maanomistajien kanssa.

Rovaniemeltä kotoisin oleva Johanna on työskennellyt aiemmin Maanmittauslaitoksella. Opiskelunsa Johanna suoritti Rovaniemen ammattikorkeakoulussa (nykyisin Lapin AMK), josta hän valmistui maanmittausinsinööriksi. Parhaillaan Johanna opiskelee YAMK-tutkintoa. Pohjoinen toimintaympäristö on Johannalle siis jo syntyjään tuttu.

Kemijoki Oy:lle Johanna intoutui hakemaan töihin sanomalehden työpaikkailmoituksen perusteella. Johanna kertoo, että työkaverit ovat muutamassa kuukaudessa tulleet nopeasti tutuiksi ja apua on ollut aina joustavasti ja ystävällisesti saatavilla.

”Uusi työyhteisö on ollut hyvin auttavainen ja kaikilta voi kysyä apua”, Johanna toteaa tyytyväisenä.

Paluumuutto pohjoiseen sekä mielenkiintoiset työtehtävät houkuttimena

Juho Rantalankila aloitti rakennuttamisen asiantuntijana kesäkuun alussa osana nelihenkistä Padot ja rakentaminen -yksikköä. Koulutukseltaan Juho on kone- ja tuotantotekniikan insinööri.

”Työni keskittyy pääsääntöisesti voimalaitosten seinien ulkopuolisen infrastruktuurin kehitykseen – eli kalatiehankkeisiin, voimalaitosten piha- ja tiealueisiin sekä muun muassa kalanviljelylaitoksiin”, Juho kertoo.

Juho on kotoisin Torniosta, mutta asui ja työskenteli pitkään Porvoossa. Halu palata pohjoiseen yhdistettynä mielenkiintoiseen työpaikkaan veti hänet kuitenkin Porvoosta Rovaniemelle ja Kemijoki Oy:n palvelukseen. Juho kehuu erityisesti hakuprosessia, jota hän kuvailee positiiviseksi kokemukseksi.

”Mukavan avoin ja sopivan kokoinen työyhteisö”, kiteyttää Juho.

Kesätyömuistojen kautta takaisin Kemijoki Oy:lle

Niin ikään kesäkuussa työnsä aloittanut Antti Pirttijärvi työskentelee sähkö- ja konetekniikan yksikössä automaatiotekniikan suunnittelijana. Hänen työpäivänsä sujuvat pääosin vesivoimalaitostemme automaatiojärjestelmien suunnittelun, kehityksen ja ylläpidon parissa. Myös kehitys- ja kunnossapitoinvestointien suunnittelu on tärkeä osa Antin työtä.

Automaatioinsinööriksi valmistunut Antti on kotoisin Kemijärveltä, ja on opiskellut ja työskennellyt aiemmin Pirkanmaalla. Juhon tavoin Antti on paluumuuttanut uutta työtään varten pohjoiseen.

Antille Kemijoki Oy oli jo ennestään tuttu, sillä Antti on ollut yhtiöllä kesätyöntekijänä vuonna 2011. Antin mukaan hyvä kesätyökokemus mielenkiintoisen työpaikkailmoituksen lisäksi innosti hakemaan yhtiölle uudestaan vakituisempaan työhön.

Sujuva aloitus uudessa työssä

Uuden työn aloitus on sujunut kolmikolla hyvin. Erityisesti Kemijoen valjastamisen tarinan kertova Karvalakkiooppera oli vaikuttava kokemus heti vesivoimauran alussa. Johanna osallistui Rovaniemellä järjestettyyn näytökseen heti ensimmäisenä työpäivänään.

Juho ja Antti ovat puolestaan päässeet vierailemaan Muteniassa, joka on Kemijoki Oy:n omistama maakunnallisesti arvokas perinnemaisema Lokan tekojärven rannalla.

”Vierailu auttoi ymmärtämään Kemijoki Oy:n kiinteistökannan monipuolisuutta ja laajuutta”, toteaa Juho.

”Retki Muteniaan perehdytti hyvin Kemijoki Oy:n ja Kemijoen alueen historiaan”, lisää Antti.

Lämpimästi tervetuloa Kemijoki Oy:n vesivoimaosaajien joukkoon Johanna, Antti ja Juho!

Lisätietoja
Tarja Zitting-Huttula
Johtaja, ihmiset ja viestintä
Kemijoki Oy
Sähköposti tarja.zitting-huttula@kemijoki.fi
Puhelin 020 703 4414


Lue lisää