Työharjoittelu Kemijoki Oy:llä tutustuttaa vesivoimaosaamiseen

Haluamme turvata vesivoimaosaamisen kehittämisen myös tulevaisuudessa ja tarjoamme säännöllisesti harjoittelu- ja opinnäytetöitä opiskelijoille. Tänä kesänä meillä harjoittelevat rovaniemeläiset Arttu Mattila ja Teemu Turunen.

Arttu Mattila opiskelee Oulun ammattikorkeakoulussa sähköinsinööriksi. Artulla on menossa neljäs opiskeluvuosi, joka sisältää harjoittelun ja opinnäytetyön tekemisen Kemijoki Oy:lle. Myös Teemu Turunen aloittaa neljännen opiskeluvuotensa. Hän opiskelee Lapin ammattikorkeakoulussa rakennusinsinööriksi talo- ja energiatekniikan puolella.

Mielenkiintoinen näköalapaikka uuden oppimiseen ja käytännön tekemiseen

Artun opinnäytetyön aihe liittyy Petäjäskosken turbiinisäätimen operointipäätteeseen. Työn ohjaajana toimii Kemijoki Oy:n vanhempi asiantuntija Sami Soudunsaari.

”Olen kiinnostunut vesivoimasta ja halusin tehdä opinnäytetyöni rovaniemeläiselle yritykselle. Laitoin hakemuksen ja heti tärppäsi. Aloitin opinnäytetyön tekemisen kevään lopulla ja siirryin heinä-elokuuksi kesätöihin. Olen tehnyt sähkö- ja automaatiotekniikan dokumentointitehtäviä ja käyttänyt monipuolisesti sähköpuolen ja Kemijoki Oy:n omia työkaluja”, Arttu kertoo.

Myös Teemu etsi harjoittelupaikkaa kotipaikkakunnaltaan ja päätyi hakemaan Kemijoki Oy:lle opettajansa vinkistä. Teemu on oppinut paljon kesän aikana ja viihtynyt työssään hyvin.

”Kemijoki Oy on hyvä harjoittelupaikka. Yhtiö remontoi juuri vanhoja toimistotilojaan. On ollut mahtavaa päästä alusta asti mukaan saneeraustyömaahan ja nähdä koko työmaankulku. On ollut myös mielenkiintoista päästä käymään vesivoimalaitoksilla arvioimassa huoltotyötarpeita”, Teemu sanoo.

Työyhteisö saa molemmilta kiitosta.

”Yksi parhaimmista asioista on hyvä työilmapiiri ja työajat. Kemijoki Oy:llä on ammattitaitoista porukkaa, joka on ottanut meidät hyvin vastaan. Olen päässyt vesivoimalaitoksille ja nähnyt mitä laitoksilla tapahtuu. Harjoittelijana ei aina välttämättä tiedä kaikkea ja meitä on opastettu todella hienosti”, Teemu kiittelee.
Harjoittelupaikka valmentaa tulevaisuuteen

Artun syksy jatkuu vielä Kemijoki Oy:n ja opinnäytetyön parissa.

”Kokonaisuutena harjoittelu ja opinnäytetyöprosessi on ollut mahtava juttu. Vesivoima on vahva asia kotimaassa. Ymmärrän nyt, mitä vesivoimaosaaminen on ja olen itse osa vesivoimaosaamista. On hienoa huomata, miten monipuolista osaamista täällä on ja miten homma käytännössä pyörii. Vesivoima vaikuttaa mielenkiintoiselta alalta. Se on sähköinsinöörille hyvin erilaista kuin talotekniikka tai sähkönjakelutyöt. Vesivoimalaitoksilla piirustukset, vaatimukset ja standardit ovat ihan omanlaisensa, mikä lisää alan mielenkiintoa ”, Arttu toteaa.


Lue lisää