Tuemme lappilaista yrittäjyyttä

Olemme tehneet vuonna 2019 perustetun Korkia Filmsin kanssa yhteistyötä yrityksen ensi askelista lähtien. Rovaniemeläinen yrittäjä Harri Korkiakoski on muun muassa ohjannut, kuvannut ja leikannut vesivoimaosaamista esittelevän videosarjamme, jonka äänestä vastasi Audiocore Studiosin Tuomo Marttinen.

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa opiskellut Harri on myös valokuvannut ja sitä myöten taltioinut jälkipolville useita Kemijoki Oy:n hankkeita voimalaitoksen peruskorjauksesta vaelluskalakantojen vahvistamiseen. Kuvauskeikat ovat edellyttäneet Harrilta muun muassa työturvallisuuskortin suorittamista sekä jalkautumista voimalaitoksille ja jokivarsiin ympäri Lappia.

”Lappilaiset ovat ymmärtäneet videon ja valokuvan merkityksen yritystoiminnan näkyväksi tekemisessä, ja töitä on riittänyt mukavasti. Toisistaan poikkeavat projektit ja yhteistyö erilaisten yritysten kanssa on opettanut paljon. Erityisen hienoa on työskennellä upeissa maisemissa ja hankkeissa, joihin ei muuten pääsisi lähemmin tutustumaan”, Harri Korkiakoski kuvailee.

Yhteistyö Kemijoki Oy:n kanssa jatkuu, kun alun perin kuusiosaiseksi suunniteltu vesivoimaosaamista käsittelevä sarja saa jatkoa.

Kehitämme suomalaista vesivoimaosaamista

Vuonna 2020 Suomalaisen Työn Liiton Osta työtä Suomeen -päivää vietetään 4. joulukuuta. Valtakunnallisen päivän tarkoituksena on saada suomalaiset kiinnittämään huomiota kulutusvalintoihin.

Asiantuntija- ja tilaajaorganisaationa Kemijoki Oy hankkii suurimman osan kotimaisen ja ilmastoystävällisen sähkön tuotantoon tarvittavista toiminnoista kumppaneilta. Yhdessä kumppaneidemme kanssa ylläpidämme esimerkiksi sähköntuotannon omavaraisuutta ja huoltovarmuutta, vahvistamme alueellista työllisyyttä ja olemme vastuullisen vesivoiman moniosaajia.

”Yhteistyö Korkia Filmsin kanssa on hyvä esimerkki siitä, miten kotimaisten yritysten palveluiden käyttö tuo työtä Suomeen ja kotipaikkakunnallemme Rovaniemelle. Työllistäminen on osa yritysvastuutamme, ja erityisen ilahduttavaa se on silloin, kun voimme tukea paikallisten nuorten yrittäjyyttä”, kertoo Kemijoki Oy:n yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Tarja Zitting-Huttula.

Kemijoki Oy:n tuottamalla energialla ja yhtiön vesivoimaosaamiseen liittyvällä asiantuntijatyöllä on Suomalaisen Työn Liitto myöntämät Avainlippu-tunnukset.

Lisätietoja:
Tarja Zitting-Huttula
Johtaja, yhteiskuntasuhteet
Kemijoki Oy
Puhelin 020 703 4414
Sähköposti tarja.zitting-huttula@kemijoki.fi


Lue lisää