Tiedote: Ympäristöaiheisen luovuuskilpailun ilmoittautuminen starttasi

Olemme kutsuneet Kemijoki-varren koulujen oppilaat kertomaan siitä, mitä joki ympäristönä merkitsee lapsille ja nuorille. Kiinnostus on ollut suurta heti ilmoittautumisen käynnistyttyä, ja Minun jokeni -kilpailussa on jo nyt mukana useita ryhmiä. Ilmoittautua voi 15.12. asti.

”Kemijoki on näkyvä osa elämää jokivarressa. Luovuuskilpailun ajatuksena on kannustaa jokivarren lapsia ja nuoria miettimään, mikä omassa lähiympäristössä on tärkeää. Toivomme että mahdollisimman moni koulu ja ryhmä innostuu mukaan”, kilpailua luotsaava Tarja Zitting-Huttula Kemijoki Oy:stä kertoo.

Minun jokeni -kilpailu toteutetaan kevätlukukauden aikana jokivarren ala- ja yläkouluille sekä lukioille Rovaniemellä, Tervolassa, Kemijärvellä, Sodankylässä ja Pelkosenniemellä. Yhteisölliseen kilpailuun voivat osallistua luokat, ryhmät ja kurssit tai vaikka pieni koulu kokonaisuudessaan. Ryhmän toteutus voi olla esimerkiksi kollaasi, piirros, maalaus, peli tai musiikkikappale. Luovuudelle ei ole rajoja, yhteisenä nimittäjänä on Kemijoki ja ympäristö. Teokset kootaan keväällä kaikille avoimeksi galleriaksi www.kemijoki.fi-sivustolle. Myös yleisö pääsee äänestämään suosikkejaan.

Kulttuuritalo Korundissa tällä viikolla järjestettyyn infotilaisuuteen osallistui parisenkymmentä opettajaa jokivarren kouluista.

”Vastaanotto oli innostunut. Erityistä kiitosta saimme siitä, että eri-ikäiset koululaiset voivat osallistua kilpailuun ja että teoksen muoto on vapaa. Mieleeni jäi myös erään opettajan kommentti siitä, että koko Suomi tarvitsee uusia ideoita ja ylpeyttä omasta tekemisestä. Kilpailussa pohjoisen lapset ja nuoret pääsevät miettimään, mikä omassa kotiseudussa on ainutlaatuista ja näyttämään taitonsa”, kilpailukoordinaattori ja Tahkokallio Design+ Oy:n toimitusjohtaja Päivi Tahkokallio kertaa tunnelmia. Rovaniemeläinen Tahkokallio Design+ Oy toimii Kemijoki Oy:n kumppanina kilpailun toteutuksessa.

Luovuuskilpailun starttitilaisuuden päätteeksi Korundi täyttyi koululaisista, jotka pääsivät nauttimaan Rimpparemmin jouluisesta tanssiesityksestä.

Lisätietoa kilpailusta ja ilmoittautuminen:
www.www.kemijoki.fi/minunjokeni

Päivi Tahkokallio
Kilpailukoordinaattori
Tahkokallio Design+

Tarja Zitting-Huttula
Johtaja, yritysvastuu
Kemijoki Oy
020 703 4414
tarja.zitting-huttula@kemijoki.fi


Lue lisää