Tärkeintä on turvallisuus

Kemijoki Oy:n henkilöstön ja kumppaneiden sekä muiden joen käyttäjien turvallisuus on etusijalla kaikessa tekemisessämme.

Olemme tänä keväänä muistuttaneet jokivarren asukkaita ja muita Kemijoen virkistyskäyttäjiä esimerkiksi poikkeuksellisen heikoista jokijäistä. Tavallista lämpimämmästä talvesta johtuen joilla ja virtapaikoissa on vaarallista liikkua.

Nostamme säännöllisesti esiin myös muita turvallisuutta parantavia seikkoja:

  • Voimalaitosten vieressä olevia luukkuja käytetään tulvan aikaan ohijuoksutuksiin. Joskus niitä joudutaan avaamaan myös häiriötilanteissa. Siksi luukkujen lähelle on hengenvaarallista mennä. Aina. 
  • Joella liikkujien – kalastajien, veneilijöiden ja uimareiden – on syytä olla tarkkana ja noudattaa varoituksia. Virtaamat kun saattavat olla voimalaitosten lähellä arvaamattomia. Vaikka vesi näyttäisi tyyneltä.
  • Kemijoen vesistöissä saa kalastaa lähes kaikkialla, mutta voimalaitospatojen ala- ja yläpuolella kalastus on kielletty 100 metrin matkalla. Kalastus on kielletty myös voimalaitospadoilla.

Lumilautailu voimalaitoksilla on kiellettyä

Kemijoen voimalaitoksia on yritetty tänä keväänä käyttää lumilautailuun ja lumilautailukuvauksiin.

Vaikka voimalaitosympäristö tarjoaisikin ainutlaatuisia lautailumahdollisuuksia ja hienoja taustoja videoille, voimala-alueella oleskelu on ehdottomasti kielletty. Tämä siksi, että emme pysty takaamaan alueella liikkujien turvallisuutta.

On hyvä muistaa, että voimalaitosten ympärillä olevia suoja-aitoja ei saa ylittää. Aidat on pystytetty alueella liikkuvien turvallisuuden takaamiseksi. Voimalaitosten läheisyydessä kulkee esimerkiksi sähkölinjoja.

Kemijoki Oy ilmoittaa kaikista yleistä tai yksittäisen henkilön turvallisuutta vaarantavista tapahtumista hätäkeskukseen. Kannustamme myös muita joenkäyttäjiä tekemään turvallisuushavaintoja ja ilmoittamaan niistä valvomoon (puh. 010 454 8200) tai hätäkeskukseen.

Lisätietoa
Heikki Poikela
Kemijoki Oy, Käyttöpäällikkö
Puhelin 020 703 4469
Sähköposti heikki.poikela@kemijoki.fi


Lue lisää