Taivalkosken remontti käynnistyy – ei vaikutuksia virtaamaan

Yksi Taivalkosken voimalaitoksen kolmesta koneesta seisahtuu 13.7. Vanha koneisto puretaan ja tilalle tulee entistä ympäristöystävällisempää tekniikkaa. Työt eivät vaikuta virtaamaan joella.

Taivalkosken remontti on osa peruskorjausten sarjaa, jolla parannetaan voimalaitosten ympäristöystävällisyyttä, turvallisuutta ja luotettavuutta. Taivalkosken voimalaitoksen kaksi muuta konetta käyvät remontin ajan normaalisti. Remontilla ei siksi ole vaikutusta virtaamiin tai vesisähkön tuotantoon.

”Jaamme voimalaitokselle tulevat vedet kahden muun koneiston kesken. Nyt kun tulva on ohi, mutta virtaamat eivät ole pienentyneet kuten tavallisina kesinä, saatamme joutua tekemään pieniä ohijuoksutuksia. Kaksi konetta käy täydellä teholla niin kauan kuin runsaita vesiä riittää. Näin saamme hyödynnettyä mahdollisimman suuren osan veden sisältämästä energiasta sähköntuotannossa. Kun virtaamat pienenevät, lopetamme ohijuoksutuksen”, projektipäällikkö Reima Mäkinen kertoo.

Joella liikkuja ei siis välttämättä huomaa remonttia lainkaan. Remontin toteuttavat ammattilaiset tuovat kuitenkin ylimääräistä vipinää voimalaitosalueen naapurustoon. Enimmillään työmaalla on kolmisenkymmentä ammattilaista Andritz Hydrolta, ABB:lta, Caverion Industrialta ja Telatekilta.

Remontti valmistuu suunnitelmien mukaan joulukuussa.

Lue aikaisempi Lieke-juttu Taivalkoskesta.


Lue lisää