Nyt on aika vaikuttaa Kemi- ja Ounasjokien vaelluskalakantojen elvyttämissuunnitelmaan

Lapin liiton koordinoima yhteistyöryhmä järjestää 29. elokuuta Kemijoen vesistöalueen vaelluskalakantojen palauttamiseen liittyvän avoimen keskustelutilaisuuden Sky-hotelli Ounasvaaralla Rovaniemellä alkaen kello 12. Tilaisuus on tärkeä osa elvyttämissuunnitelman laadintaa.

”Kutsumme kaikkia jokivarsien toimijoita mukaan yhteistyöhön. Tilaisuuden tarkoituksena on sekä levittää tietoa toukokuussa 2016 aloitetusta työstä vaelluskalakantojen elvyttämiseksi Kemi- ja Ounasjokien vesistöalueella että koota aivan konkreettisesti uusia ideoita ja ajatuksia palauttamistyöhön. Niitä tarvitaan toimenpidesuunnitelman kokoamiseen ja hankkeiden valmisteluun, joille haetaan esimerkiksi kärkihankerahoitusta”, kertoo projektipäällikkö Lassi Kontiosalo Lapin liitosta.

Tilaisuuden puheenjohtaja on kansanedustaja Eeva-Maria Maijala. Päivän alustajina kuullaan asiantuntijoita valtionhallinnosta ja tutkimuslaitoksesta sekä yrittäjän näkökulmaa. Maa- ja metsätalousministeriön kalatalouden ylitarkastaja Jouni Tammi puhuu hallituksen kärkihankkeista ja luontopolitiikasta. Luonnonvarakeskuksen tutkija Panu Orell valottaa näkemyksiään vaelluskalakantojen palauttamisesta rakennettuihin vesistöihin. Yrittäjä Tarmo Aittaniemi Kalasydän Oy:stä esittelee puheenvuorossaan innovatiivisen vaihtoehdon perinteisille kalaportaille.

Tilaisuuteen kutsujina toimivat Lapin liitto, Pohjolan Voima sekä Kemijoki Oy.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan, tilaisuus on avoin ja maksuton. Kahvitarjoilua varten pyydämme ystävällisesti ilmoittautumaan 25.8.2016 mennessä sähköisesti osoitteessa https://fi.surveymonkey.com/r/D83VMWF

Lue lisää tilaisuuden ohjelmasta Lapin liiton verkkosivuilta.


Lue lisää