Nuori Yrittäjyys -ohjelman Juliaana varjostushommissa Kemijoki Oy:llä

Lokakuun lopulla vietettiin Nuori Yrittäjyys -ohjelman NY Job Shadow -päivää, jolloin liiketalouden opiskelija Juliaana Pakkala varjosti Tarja Zitting-Huttulaa yhden työpäivän ajan. Päivän ideana on, että yrittäjähenkinen nuori saa viettää yhteisen työpäivän johtajan kanssa. Tänä vuonna 80 nuorta varjosti 70 johtajaa.

Juliaanan ja Tarjan yhteiseen päivään kuului erilaisia tapaamisia pääkaupunkiseudulla. Juliaana tutustui Tarjan työtehtäviin ja erityisesti Kemijoki Oy:n viestintään. Päivä alkoi yhteisellä palaverilla Kemijoki Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Timosen kanssa ja jatkui eri sidosryhmien tapaamisin. Suomalaisen Työn Liitolla esimerkiksi keskusteltiin ajankohtaisesta ”Onhan siinä Avainlippu” -kampanjasta.

Juliaana opiskelee Oulaisen ammattiopistossa merkonomiksi. ”Yrittäjyys kiinnostaa minua. Olen ollut mukana NY:n toiminnassa vuoden ja oppinut paljon. Lähdin mukaan varjostustapahtumaan, kun siihen tarjoutui mahdollisuus. Halusin tutustua ihmisiin ja tietää enemmän yhtiön toiminnasta,” Juliaana Pakkala kertoo.

Päivä esitteli konkreettisesti johtajien arkea

”Opin päivän aikana paljon uutta ja odotukseni täyttyivät hyvin. Oli mukava tutustua ihmisiin ja nähdä millaisia asioita johtajien työpäivään kuuluu. Oli hienoa kuulla myös Kemijoki Oy:n toiminnasta ja toimintatavoista. Opin esimerkiksi miten yksityiskohtaisesti yrityksen viestintäsuunnitelmaa mietitään. En ollut aiemmin ajatellut, miten suunnittelutyötä käytännössä tehdään”, Juliaana kertoo.

Päivä oli antoisa molemmin puolin. Kemijoki Oy on osallistunut NY Job Shadow -päivään aiemminkin.

”Päivä Juliaanan kanssa oli todella antoisa. Meistä on hienoa osallistua Nuori Yrittäjyys -yhdistyksen toimintaan ja tarjota nuorille työelämäkokemuksia. Tällaiset päivät avaavat työelämää konkreettisella tavalla. Tuemme mieluusti nuoria urapolun ensi askelilla. Teemme muutenkin paljon yhteistyötä oppilaitosten ja koulujen kanssa”, Kemijoki Oy:n yritysvastuusta vastaava johtaja Tarja Zitting-Huttula sanoo.

Juliaana suosittelee päivää kaikille nuorille. ”NY Job Shadow:sta saa hienon käsityksen siitä, millaisia ihmisiä johtoportaassa on ja tajuaa, että hekin ovat ihan tavallisia ihmisiä”, Juliaana naurahtaa.


Lue lisää