Maisemointityöt käynnissä historiallisella Ankkapurhan voimalaitosalueella

Teemme Ankkapurhan voimalaitosalueella Kymijoella metsäsaarekkeen ja vesivoimalan kytkentäkentän ympäristössä raivaus- ja maisemointitöitä. Alue on vuosien saatossa villiintynyt, ja osa kasvillisuudesta ulottui jo vilkkaasti liikennöidyn kevyenliikenteen väylän puolelle. Työn tarkoituksena on avata maisemaa joelle sekä kohentaa kevyenliikenteen väylän reunusta ja tehdä siitä turvallisempi.

Maisematyöt käynnistyivät huhtikuussa 2016. Ensin raivattiin kävelytien reunan ja metsäkaistaleen puustoa. Säilytetylle puustolle teemme hoitoleikkauksen ja istutamme alueelle uusia puita kesällä. Raivaustöiden jälkeen näkymä avautuu kevyenliikenteen väylältä kohti pauhaavaa koskea. Siistitty ja avoin maisema lisäävät yleistä viihtyvyyttä.

Raivaus- ja maisemointitöiden suunnittelijana toimi puistomestari Teppo Ceder. ”Historiallinen teollisuusalue tarjoaa vaikuttavan näkymän, kun patoluukut ovat auki ja vesi pauhaa voimalaitoksen läpi”, Teppo kertoo.

”Alueen koivut ja haavat kasvavat todella vauhdikkaasti. Voimalan kytkentäkentän alueella puut eivät saa kasvaa korkeiksi, etteivät ne yltäisi sähkölinjoihin asti”, Teppo summaa raivaustyön syitä.

Raivauksen jälkeen alueelle istutetaan sen luonteeseen sopivia kasveja, kuten tyrniä ja katajaa, jotka eivät kasva kovin korkeiksi.

Kemijoki Oy omistaa Ankkapurhan alueen kaksi voimalaitosta, Anjalan ja Inkeroisen. Alueella toimii kulttuuripuisto, johon kuuluu esimerkiksi Anjalan kartano, teollisuusmuseo ja Alvar Aallon suunnittelemia rakennuksia.

Lisätietoa raivaus- ja maisemointitöistä:
Teppo Ceder, puistomestari
teppo.ceder@gmail.com
050 300 9243


Lue lisää