Lieksankosken voimalaitoksen julkisivun peruskorjaus etenee vanhaa kunnioittaen

Vietimme syyskuussa Lieksankosken voimalaitoksen julkisivun peruskorjauksen harjannostajaisia yhdessä rakennuttajakonsulttien, suunnittelijoiden, urakoitsijoiden ja työntekijöiden kanssa. Arkkitehti Alvar Aallon suunnitteleman voimalaitoksen korjaustyöt alkoivat toukokuussa ja urakka valmistuu marraskuun puoliväliin mennessä.

Julkisivun peruskorjaus on suunniteltu yhteistyössä Museoviraston ja Alvar Aalto -säätiön kanssa. Rakennuksen ilme kunnostetaan alkuperäiseen asuunsa siten, että voimalaitoksen kulttuurihistorialliset ja rakennustaiteelliset arvot säilyvät ja rakennuksen tekninen kunto paranee.

Työt on toteutettu voimalaitoksen ollessa täydellä tuotantokäytöllä. ”Työmaa on edennyt suunnitellusti ja turvallisesti. Arkkitehtuuriltaan ainutlaatuisen voimalaitoksen julkisivu on nyt valmis pinnoituksen osalta. Julkisivun peruskorjaus on toteutettu vanhaa kunnioittaen ja jälki on hyvää”, toteaa asiantuntija Jari Kivelä Kemijoki Oy:stä.

Ennen urakan valmistumista ikkunat, vesikatto ja voimalaitoksen sokkeli korjataan ja maalataan.

Lieksankosken voimalaitoksen julkisivun peruskorjaus on osa Kemijoki Oy:n investointiohjelmaa, jolla varmistetaan kotimaisen vesivoiman käyttövarmuus myös tulevaisuudessa. Vuonna 2013 toteutettu Lieksankosken peruskorjaus nosti voimalaitoksen energiatehokkuutta, ympäristöystävällisyyttä ja käyttöturvallisuutta. Julkisivu-urakan jälkeen peruskorjaamme myös Lieksankosken voimalaitoksen ykköskoneiston.

Lisätietoa julkisivun korjaustöistä löydät täältä ja lisätietoa koneiston peruskorjauksesta täältä.


Lue lisää