Koululais- ja opiskelijakilpailu starttaa: aiheina ympäristö ja ikäihmisten palvelut

Juhlavuotemme kunniaksi kutsumme koululaiset ympäristöaiheiseen luovuuskilpailuun. Korkeakouluopiskelijat ja muotoilijat kutsumme kehittämään palveluja jokivarren ikäihmisille. Oppilaitokset saavat lisätietoa kilpailuista syksyn kuluessa.

Toimintamme jokivarressa näkyy ja kuuluu: vaikutamme ympäristöön ja olemme paikallisten asukkaiden ja elinkeinonharjoittajien naapureita. Heti alkuvuodesta starttaavien kilpailujen teemat liittyvät jokivarren elämään: ihmisiin, ympäristöön ja talouteen.

Kemijoki Oy:n kumppanina kilpailujen toteutuksessa toimii rovaniemeläinen muotoilun ja strategisen design-ajattelun osaaja Päivi Tahkokallio, Tahkokallio Design+ Oy:n toimitusjohtaja.

”Designkilpailu järjestetään Rovaniemellä yhteistyössä Arctic Design Weekin kanssa. Kilpailun tavoitteena on kehittää jokivarren kyläyhteisöjä yhdessä asukkaiden kanssa. Erityisesti haluamme löytää uusia ideoita ikäihmisten hyvän elämän mahdollistamiseksi Lapissa ja laajemminkin arktisella alueella. Toivomme tietysti myös, että ideat tuottavat lisää yrittäjyyttä Lappiin”, Tahkokallio kertoo.

Designkilpailun tiimeissä on tulevia muotoilijoita ja useiden muiden alojen opiskelijoita, esimerkiksi yhteiskuntatieteilijöitä tai terveysalan, liiketalouden ja tekniikan opiskelijoita. Jokainen tiimi kehittää palveluja omalle nimikkokylälleen tai kaupunginosalleen. Kuhunkin tiimiin kutsutaan myös suomalainen palvelumuotoiluun erikoistunut muotoilutoimisto sparraajan rooliin. Kilpailun tulokset julkistetaan Arctic Design Weekin yhtenä kohokohtana helmikuussa 2015.

Minun jokeni -luovuuskilpailu on tarkoitettu jokivarren ala- ja yläkouluille sekä lukioille. Sen teema on ympäristö.

”Kutsumme jokivarren koulujen opettajat ja oppilaat kertomaan siitä, mitä joki ympäristönä heille merkitsee. Koulujen ja luokkien kilpailutoteutus voi olla kollaasi, piirros, tietokonepeli tai vaikka musiikkikappale. Luovuudelle ei ole rajoja, yhteisenä nimittäjänä on Kemijoki ja ympäristö”, Tarja Zitting-Huttula Kemijoki Oy:stä kertoo. Kilpailun tulokset julkistetaan keväällä 2015.


Lue lisää