Kemijoki Oy:n kesätyöntekijät pureutuvat ohjelmistokehitykseen ja dokumentaatioon

Tänä kesänä Kemijoki Oy:n kesätyöntekijöitä ovat tietotekniikkaa Lapin ammattikorkeakoulussa opiskelevat Taneli Kytölahti ja Oskari Moilanen. Kumpikin kertoo kesätyössään oppineensa, kuinka tärkeä rooli Kemijoki Oy:llä on Suomen energiajärjestelmässä.

Lapin ammattikorkeakoulussa toista vuotta opiskeleva Oskari kertoi hakeneensa paikkaa huomattuaan oppilaitoksen Teams-kanavalla ilmoituksen kesätyöpaikoista Kemijoki Oy:llä.

”Kemijoki Oy ei ollut kovin tuttu, mutta tutkittuani asiaa lisää vaikutti ison vesivoiman tuottajan ja energia-alan yhdistelmä kiinnostavalta”, Kemijärveltä kotoisin oleva Oskari kertoo.

Toukokuussa aloittanut Oskari työskentelee ohjelmistokehityksen parissa. Hän kertoo tähän mennessä oppineensa erityisesti projektinhallintaa. Lisäksi Oskari on kesätyön kautta päässyt tutustumaan paremmin energia-alaan ja sähkömarkkinoihin.

”Kiinnostus energia-alaa kohtaan on kasvanut mitä pidempään työtä on tehnyt. Samalla on ymmärtänyt, kuinka merkittävä yhteiskunnallinen rooli Kemijoki Oy:llä on”, Oskari kuvaa.

Entä miten kesätyöt ovat tähän mennessä sujuneet?

”Mukavasti on sujunut. On kiinnostavaa työskennellä paikassa, jossa työskentelee asiantuntijoita monelta eri alalta”, Oskari kertoo.

”Eihän täällä ole muutenkaan yhtäkään vaikeasti lähestyttävää henkilöä töissä”

Oskarin rovaniemeläiselle opiskelijatoveri Tanelille Kemijoki Oy oli jo ennestään tuttu, sillä hän on ollut yhtiöllä aiemmin kesätöissä kymmenen vuotta sitten. Heinäkuussa kesätyönsä aloittanut Taneli keskittyy nykyisessä kesätyössään dokumentaation kehittämiseen, mihin kuuluu esimerkiksi vanhojen asiakirjojen digitalisointia ja luokittelua.

”Aika on sujahtanut äkkiä, eikä työssä ole ollut yhtään tylsää päivää. Porukkaan on päässyt hyvin sisään”, Taneli kertoo. Myös Taneli korostaa työkavereiden mukavuutta.

”Yksi kollega neuvoi ottamaan eräässä asiassa yhteyttä toiseen työntekijään ja totesi, että kyseessä on mukava ja helposti lähestyttävä henkilö. Tokaisin, että eihän täällä ole muutenkaan yhtäkään vaikeasti lähestyttävää henkilöä töissä”, Taneli sanoo.

Kymmenen vuoden takaiseen pestiinsä verrattuna Taneli kertoo oppineensa nyt aiempaa enemmän yritysvastuusta sekä siitä, kuinka se näkyy kaikkien arjessa. Myös Taneli korostaa Kemijoki Oy:n yhteiskunnallista roolia erityisesti juuri energiakriisin keskellä.

”Jos tulevaa talvea miettii, niin Kemijoki Oy:llä on kyllä iso rooli sähköntuotannossa”, Taneli toteaa.

Lisätietoa
Tarja Zitting-Huttula
Johtaja, ihmiset ja viestintä
Kemijoki Oy
Puhelin 020 703 4414
Sähköposti tarja.zitting-huttula@kemijoki.fi


Lue lisää