Kemijoki Oy on tehnyt jatkosopimuksen velvoite-, ympäristö- ja patoturvallisuustöistä Mitta Oy:n kanssa

Vesivoimayhtiö Kemijoki Oy jatkaa velvoite-, patoturvallisuus- ja ympäristötöiden hankkimista Mitta Oy:ltä. Mitta Oy:n vastuualueena ovat muun muassa Kemijoki Oy:n patoturvallisuustyöt, rannansuojaukset ja -raivaukset, mittaustyöt, virtaamamallinnukset sekä muut velvoitteisiin liittyvät ympäristö- ja kiinteistötehtävät. Mitta Oy on ollut Kemijoki Oy:n kumppani jo kahden vuoden ajan.

”Mitta Oy on osoittanut suorituskykynsä toimintakentällään. Yhteistyömme on jokapäiväistä ja se näkyy konkreettisesti useille jokivarsien sidosryhmille. Tulvien päätyttyä kevät ja kesä ovat usein kiireisintä aikaa kunnostustöiden osalta. Tälläkin hetkellä on käynnissä useita velvoite-, patoturvallisuus-, ja ympäristötöitä ympäri Kemijoki Oy:n vaikutusaluetta. Tarvitsemme osaavan ja paikallisen toimijan kumppaniksemme”, kertoo Kemijoki Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Timonen.

”Yhteistyön jatkuminen näin monipuolisena Kemijoki Oy:n kanssa mahdollistaa velvoite-, patoturvallisuus-, ja ympäristötöiden kehittämisen tulevaisuudessakin. Vahvalla osaamisellamme vastaamme monipuolisesti Kemijoki Oy:n tarpeisiin ja pääsemme käyttämään osaamistamme laaja-alaisesti. Olemme vahvasti paikallinen toimija, mutta seuraamme aktiivisesti tekniikan ja toimintamallien kehitystä maailmalla ja tuomme ajantasaisen osaamisen asiakkaidemme käyttöön. Kaiken kaikkiaan voin todeta, että yhteistyö Kemijoen kanssa on ollut sujuvaa. Kehitämme toimintatapojamme jatkuvasti, jotta yhteistyö sujuu yhtä mutkattomasti myös jatkossa”, sanoo Mitta Oy:n toimitusjohtaja Jari Lappi.

Kemijoki on Suomen merkittävin vesi- ja säätövoiman tuottaja. Yhtiö omistaa 20 vesivoimalaitosta, joista 16 sijaitsee Kemijoen vesistöalueella, kaksi Lieksanjoessa ja kaksi Kymijoessa. Lisäksi se säännöstelee Lokan ja Porttipahdan tekojärviä sekä Kemijärveä ja Olkkajärveä.

Kemijoki Oy myi tytäryhtiönsä Kemijoki Aquatic Technology Oy:n (KAT Oy) osakekannan Mitta Oy:lle vuonna 2014. Omistusjärjestelyn tarkoituksena oli mahdollistaa KAT Oy:n kehittyminen ja täyttää Kemijoki Oy:n tavoitteet strategisesta ja vastuullisesta kumppanuudesta. Mitta Oy työllistää yhteensä yli 220 ammattilaista usealla eri paikkakunnalla, ja yhtiön asiakkaisiin kuuluu useita suomalaisia teollisuusyrityksiä ja julkishallinnon toimijoita.

Lisätietoja:
Tuomas Timonen, toimitusjohtaja, Kemijoki Oy
+358 20 703 4410

Jari Lappi, toimitusjohtaja, Mitta Oy
0432 111 600


Lue lisää