Kemijoki Oy myy Kemijoki Aquatic Technology Oy:n osakekannan Mitta Oy:lle

Kemijoki Oy ja Mitta Oy ovat viimeistelleet yrityskaupan, jossa Kemijoki Oy myy tytäryhtiönsä Kemijoki Aquatic Technology Oy:n (KAT Oy) osakekannan Mitta Oy:lle. Mitta Oy on vuonna 1989 perustettu oululainen mittauksiin, kartoituksiin ja laserkeilauksiin erikoistunut yritys. Mitta Oy työllistää yhteensä 80 ammattilaista usealla eri paikkakunnalla, ja yhtiön asiakkaisiin kuuluu useita suomalaisia teollisuusyrityksiä ja julkishallinnon toimijoita.

”Tavoitteenamme on laajentaa Mitta Oy:n asiakaskuntaa ja tarjontaa sekä jatkaa KAT Oy:n perusliiketoiminnan kehittämistä”, kertoo Mitta Oy:n toimitusjohtaja ja omistaja Jari Lappi.

”KAT Oy on kumppanimme velvoite-, ympäristö- ja patoturvallisuustöissä. Uusi omistusjärjestely mahdollistaa KAT Oy:n kehittymisen ja täyttää Kemijoki Oy:n tavoitteet strategisesta ja vastuullisesta kumppanuudesta. Arvostamme erityisesti Mitta Oy:n laaja-alaista osaamista ja innovatiivista yrittäjähenkisyyttä”, kertoo Kemijoki Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Timonen.

KAT Oy jatkaa itsenäisenä palveluntarjoajana Mitta Oy:n tytäryhtiönä. Mitta Oy:n suunnitelmissa ei ole merkittävästi muuttaa KAT Oy:n liiketoimintaa, vaan lähinnä kehittää perusliiketoimintaa.

Lisätietoja:

Tuomas Timonen
Toimitusjohtaja
Kemijoki Oy
020 703 4410
tuomas.timonen@kemijoki.fi

Jari Lappi
Toimitusjohtaja
Mitta Oy
043 211 1600
jari.lappi@mitta.fi

Ilkka Kylmänen
Toimitusjohtaja
Kemijoki Aquatic Technology Oy (KAT Oy)
040 502 8245
ílkka.kylmanen@kat.fi

Kemijoki Oy
Kemijoki Oy on Suomen merkittävin vesivoiman tuottaja. Yhtiö omistaa 20 vesivoimalaitosta, joista 16 sijaitsee Kemijoen vesistöalueella, kaksi Lieksanjoessa ja kaksi Kymijoessa. Lisäksi se säännöstelee Lokan ja Porttipahdan tekojärviä sekä Kemijärveä ja Olkkajärveä. Voimalaitosten kokonaisteho ylittää 1 100 MW. Vuonna 2013 yhtiön vesivoimalaitokset tuottivat sähköenergiaa yhteensä 4 148 gigawattituntia, mikä oli noin kolmannes kotimaisesta vesivoimalla tuotetusta sähköstä.

Mitta Oy
Mitta Oy on vuonna 1989 perustettu oululainen mittauksiin, kartoituksiin ja laserkeilauksiin erikoistunut yritys. Mitta Oy työllistää yhteensä 80 ammattilaista usealla eri paikkakunnalla, ja yhtiön asiakkaisiin kuuluu useita suomalaisia teollisuusyrityksiä ja julkishallinnon toimijoita. Mitta Oy on tuhansien vaativien hankkeidensa kautta vahvistanut asemaansa laadukkaana sekä asiansa osaavana mittausyrityksenä.

Kemijoki Aquatic Technology Oy (KAT Oy)
Kemijoki Aquatic Technology Oy perustettiin vuonna 1999 myymään Kemijoki Oy:n tutkimus- ja kehitystoiminnassa syntyneitä tuotteita. Toiminta on sittemmin vuosisadan vaihteen jälkeen laajentunut, mutta edelleen oma tuotekehitystoiminta on yhtiön innovatiivisen liiketoiminnan ydintä. KAT Oy tarjoaa 26 ammattilaisen voimin apua vesistöjen, maaperän sekä vesirakennus- ja vesivoima-alan tutkimusongelmiin sekä suunnittelutehtäviin.


Lue lisää