Avoimet ovet Kemijoki Oy:n Inkeroisten voimalaitoksella 29.9.

Tervetuloa tutustumaan Kymijoella sijaitsevaan, kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen Inkeroisten vesivoimalaitokseen!

Avoimien ovien päivänä kävijät pääsevät tutustumaan satavuotiaan voimalaitoksen tehdassaliin sekä käynnissä olevaan patojen peruskorjaukseen. Myös Ankkapurhan teollisuusmuseo on avoinna tapahtuman ajan.

Tietoa kävijöille

  • Voimalaitos on avoinna kello 12.00–18.00.
  • Voimalaitokselle siirrytään linja-autolla. Linja-autot lähtevät Stora Enson Anjalan paperitehtaan parkkipaikalla sijaitsevalta tapahtuma-alueelta osoitteesta Ensontie 1, 46900 Inkeroinen. Voimalaitokselta linja-autot vievät vierailijat takaisin tapahtuma-alueelle.
  • Tapahtuma-alueella sijaitsee Kemijoki Oy:n infoteltta, jossa on mahdollisuus tavata yhtiön asiantuntijoita.
  • Linja-autot lähtevät tapahtuma-alueelta sekä voimalaitokselta takaisin tapahtuma-alueelle jatkuvasti.
  • Parkkitilaa on rajoitetusti tehtaan alueella, ja kävijöitä pyydetään oman auton sijasta suosimaan bussikuljetuksia Inkeroisten keskustasta. Bussikuljetukset tehtaalle lähtevät Inkeroisten torin tilausajolaiturilta noin puolen tunnin välein klo 11.30–17.30.

Stora Enson Anjalankosken tehtailla vietetään samanaikaisesti avoimien ovien päivää tehtaiden 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Lisätietoja tapahtumasta Stora Enson verkkosivuilla.

Lämpimästi tervetuloa!

Inkeroisten voimalaitos: Sata vuotta ilmastoystävällistä vesivoimaa

Vuosina 1919–1922 Anjalankoskelle rakennettu voimalaitos on edelleen käytössä: se tuottaa vuodessa keskimäärin 80 gigawattituntia ilmastoystävällistä energiaa, mikä vastaa noin 11 400 nelihenkisen perheen vuotuista sähkönkulutusta. Tarpeen tullen konesalissa hurisee kolmen muun koneiston lisäksi 100 vuotta vanha museokone.

Inkeroisten voimalaitoksesta on pidetty hyvää huolta. Nyt työn alla on patojen peruskorjaus, jonka on määrä valmistua vuoden 2023 aikana. Patojen peruskorjauksen tavoitteena on varmistaa voimalaitoksen patoturvallisuus sekä padon ja siihen liittyvien rakenteiden tehokas ja turvallinen käyttö pitkälle tulevaisuuteen. Lisätietoa hankkeesta löytyy täältä.

Museovirasto on suojellut Inkeroisten vesivoimalan alueen kulttuurihistoriallisesti arvokkaana. Patojen peruskorjaus toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Museoviraston kanssa voimalaitoksen kulttuurihistorialliset ja rakennustaiteelliset arvot säilyttäen ja nykypäivän vesivoimatekniikka huomioiden.

Lisätietoja
Aluepäällikkö Kari Pehkonen
Kemijoki Oy
Sähköposti kari.pehkonen@kemijoki.fi
Puhelin 020 703 4450


Lue lisää