Aki Mäki-Petäyksestä Voimalohen uusi toimitusjohtaja

Voimalohi Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty filosofian tohtori, dosentti Aki Mäki-Petäys. Voimalohen toimitusjohtajana Mäki-Petäys aloittaa maaliskuussa 2019.

Aki Mäki-Petäys siirtyy Voimalohelle Luonnonvarakeskuksesta (Luke), jossa hän on toiminut erikoistutkijana rakennettujen vesistöjen tutkimusten ohjelmapäällikkönä Oulun toimipaikassa. Lukessa Mäki-Petäys on vastannut rakennettujen jokien vaelluskalakantojen tutkimusprojekteista Sininen biotalous -ohjelmassa sekä Euroopan meri- ja kalatalousrahaston Kalatalouden ympäristöohjelman koordinaatiosta.

”Käynnistimme kesällä 2018 Voimalohi Oy:n kehittämisprojektin. Uusi toimitusjohtaja vastaa Suomen suurimpien kalatalousvelvoitteiden toteuttamisesta sekä Voimalohen toiminnan vahvistamisesta kalojen kasvatus- ja istutustehtävissä ja vaelluskalojen palauttamisprojekteissa”, sanoo Voimalohen hallituksen puheenjohtaja Tuomas Timonen.

Voimalohi Oy vastaa Kemijoki Oy:n ja PVO-Vesivoima Oy:n kalanistutusvelvoitteista Kemi- ja Iijoen vesistöalueilla sekä Lieksanjoella. Yhtiön tehtävänä on lisäksi edistää vapaaehtoisia vaelluskalojen palautushankkeita. Voimalohi Oy:llä on hallinnassaan kaksi kalanviljelylaitosta ja 14 luonnonravintolammikkoa sekä sopimusviljelyä.

Lisätietoja:
Tuomas Timonen
Toimitusjohtaja, Kemijoki Oy
+358 20 703 4410


Lue lisää