Olet tässä: Uutiset > Hissitön päivä
     abc 

Hissitön päivä


Kemijoki Oy:ssä vietetään valtakunnallista energiansäästöviikkoa. Ympäristöasiantuntija Johanna Mehtälä julistaa torstain hissittömäksi päiväksi. Hissittömyydellä kannustetaan kohottamaan kuntoa ympäristön hyväksi.Jokainen joka nousee portaat löytää motivoivan vinkin hissin ovesta, esimerkiksi "Yhden portaan nousu vastaa 10 askelta tasamaalla".

Portaita kuljetaan ahkerasti päivän mittaan. "Suupielet venyivät aamulla korviin asti lappuja lukiessa", naureskelee Aino Pietilä ja nousee kolmanteen kerrokseen.

Koko viikolle on tehty leikkimielinen energiansäästökortti, johon päivittäin saa merkata oman energiatekonsa. "Kampanjan tarkoitus on herättää huomaamaan, että meillä jokaisella on töissä, kotona ja liikenteessä mahdollisuus säästää energiaa pienilläkin teoilla. Lisää energiaa säästyy, kun kampanjaviikon aikana hankittuja kokemuksia sovelletaan vuoden jokaisena päivänä", Johanna Mehtälä kannustaa.


Valtakunnallisella energiansäästöviikolla yritykset, yhteisöt, kunnat, koulut ja kotitaloudet tempaisevat energian ja materiaalien järkevän käytön puolesta. Viikkoa on järjestetty vuodesta 1997 viikolla 41 ja kampanja on avoin kaikille.

Viikon tavoitteena on kannustaa meitä kaikkia tekemään konkreettisia energiansäästötekoja sekä lisätä tietoisuutta tarkoituksenmukaisesta energiankäytöstä. Lisätietoja löydät energiansäästöviikko-sivustolta.

Teksti: Anu Pesonen ja Johanna Mehtälä
Laput: Carita KillströmSivun alkuunSivun alkuun